Sommeren er over os!

Det har den jo været i noget tid nu, men på kalenderen er vi først lige trådt ind i sommeren – så den varer (forhåbentligt) længe endnu🌞😎
Sommer betyder sol, sand, vand, is og varme🍦🏄‍♂️😓

Har du en baby, der ikke selv kan fortælle at den har det varmt, er tørstig osv. så gør du dig sikkert også en masse bekymringer om babys velbefindende.

Små børn kan ikke selv mærke deres temperatur og de har derfor brug for din hjælp til at regulere udefra.

Du kan mærke barnets kropstemperatur i nakken. Barnet skal være lunt og tørt. Er det varmt og svedigt må du hjælpe det af tøjet og evt finde et køligere sted. Er det køligt, ja så må der mere tøj eller et lille tæppe til.

Helt nyfødte har et dårligt kredsløb og har derfor ofte kolde hænder og fødder. Brug derfor nakken til at vurdere kropstemperaturen.

Det er vigtigt at barnet får luft, men endelig ikke træk. Stil altid barnet i skyggen eller måske endda indenfor, hvis der er køligere.

Dæk aldrig barnevognen til med en stofble eller lignende. Mange forældre gør det i den bedste mening for at skærme baby fra uro og sol. MEN, der bliver meget varmt i vognen og den stillestående luft bliver iltfattig. Det øger risiko for overophedning og vuggedød.

Små børn har brug for meget væske. Den lille krop kan let dehydreret. Du kan se om baby mangler væske på fontanellen (den bløde plet forrest på hovedet). Den må ikke være indsunken. Er den det, skal du straks sørge for at give baby væske.

En god indikator på væske er tissebleer. Der skal være min. 5-6 tissebleer i døgnet.

Ammer du, så giv ofte en lille tår. Den tynde mælk, der kommer ved starten af en amning er god til at slukke den lille tørst. Tilbyd tilsvarende ofte en tår fra flasken.

Suppler gerne med vand og er det et lille spædbarn (0-4 mdr), så husk, at det skal være kogt, afkølet vand.

Er barnet ude, så husk altid en solhat. Deres hovedbund er sart og de har brug for solafskærmning.

Små børn under 1 år bør ikke bruge solcreme, men derimod holdes mest muligt i skygge og i let og løst sommertøj. Lidt større børn kan have stor glæde af UV-tøj, der fungere som solcreme. Stoffet er badetøjsagtigt og tørrer hurtigt efter en vandafkøling💦😉

Medbring en parasol eller læskærm hvis I skal til stranden eller andre steder i naturen, hvor der ikke findes skygge.

Hvis baby har det godt har familien det godt. Det er utroligt stressende at have en træt og utilpas baby. Omvendt findes der ikke noget bedre end en glad og tilfreds baby❤❤

Nyd sommeren og familien😘

Kærlig hilsen
Sandie